Uncategorized

КОНКУРС „ИЗРАДА НОВОГ ВИЗУЕЛНОГ ИДЕНТИТЕТА ИНСТИТУТА НИКОЛА ТЕСЛА“

КОНКУРС „ИЗРАДА НОВОГ ВИЗУЕЛНОГ ИДЕНТИТЕТА ИНСТИТУТА НИКОЛА ТЕСЛА“

https://www.ic.etf.bg.ac.rs/2023/05/

Позивамо све заинтересоване студенте, као и остале заинтересоване, да се јаве на конкурс „Израда новог визуелног идентитета Института Никола Тесла“. Конкурс ће трајати до 13.06.2023. године, а сву потребну документацију је потребно доставити у електронском формату на следећем линку.

Приликом израде визуелног идентитета потребно је водити рачуна о богатој историји Института и његовој повезаности са Николом Теслом. Тренутни знак, као и претходно коришћене (још од 50-их година прошлог века) можете погледати на следећем линку. Визуелни идентитет треба да сарджи дизајн новог, модерног логоа у српској верзији (ћирилица и латиница), као и у енглеској верзији. Поред тога, визуелни идентитет подразумева одабир палета боја и стила фонта, као и дизајн меморандума, фасцикли, коверти, визит карти и имејл потписа.

Приликом израде, неопходно је обратити пажњу на следеће техничке детаље:

  1. Скраћени назив Института на енглеском језику гласи NTI.
  2. Уколико се користи скраћени назив за потребе знака, користите НТИ и за српски и за енглески језик.
  3.  За потребе израде логотипа, званични скраћени назив Института на српском језику је Институт Никола Тесла АД, док је на енглеском Nikola Tesla Institute.
  4. За потребе израде меморандума, званични назив Института на српском језику је ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИ ИНСТИТУТ НИКОЛА ТЕСЛА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО БЕОГРАД, док је на енглеском ELECTRICAL ENGINEERING INSTITUTE NIKOLA TESLA JOINT STOCK COMPANY BELGRADE.

Молимо Вас да све потребне фајлове доставите и у векторском облику. Додатни услов конкурса је да победнички дизајн припада Институту Никола Тесла.

Пример израде визуелног идентитета можете преузети ОВДЕ.

Након завршетка конкурса, биће организовано гласање за најбоље предлоге који ће ући у наредни круг. Гласање ће бити обављено преко званичних друштвених мрежа Института, као и у оквиру радне заједнице самог Института. Након одабира ужег круга предлога, биће формирана комисија која ће поред чланова института садржати и чланове из области уметности и дигиталног маркетинга, који ће прогласити победника конкурса. Проглашење победника и додела награде ће бити на свечаној церемонији у јулу 2023. године, о чему ће кандидати бити накнадно обавештени. Победник конкурса ће добити писмо препоруке од стране Института као и новчану награду у износу од 100.000,00 РСД.

Институт Никола Тесла је основан 28. маја 1936. године у Београду, са идејом да се подигне „један Институт под именом Николе Тесле, који би показао да наш народ зна да цени Теслине заслуге и да је способан да новим генерацијама пружи могућност да у једном великом Институту од интернационалног значаја сарађују на пољима науке и технике којима је Тесла поставио основе“. Саму идеју о оснивању Института је подржао и Никола Тесла, који се огласио у неколико писаних порука у којима је пророчански наговестио корисност и плодотворност постојања такве институције. Управо зато, је Институт проглашен основаним на Свечаној академији, која је одржана поводом прославе 80. рођендана Николе Тесле. Данас се организација истраживачког развојног рада Института одвија у четири центра: Центар за електроенергетске системе, Центар за аутоматику и регулацију, Центар за електроенергетске објекте, Центар за електромерења, као и кроз акредитовану Лабораторију за испитивање и еталонирање. У току вишедеценијског успешног развоја Институт је примио велики број Диплома, Повеља, Захвалница за научни и стручни рад, а посебно за увек исказану спремност за билатералну и мултилатералну сарадњу. Више о Институту можете прочитати на следећем линку.

Рок за подношење пријава: 13.06.2023. године

Проглашење победника: Јул 2023. године

Пример визуалног идентитета можете преузети ОВДЕ.

Додатне информације можете добити на office@ic.etf.bg.ac.rs са назнаком Конкурс НТИ.