Master akademske studije – umetnost i dizajn

Sedam Glasnika, Anđa Brstina, Zoja Erdeljan, Maja Ivanović, Milica Mirković, Mirjana Ris, Luna Šalamon i Jelena Vukmanović, 2019.

Scenska arhitektura i dizajn | Scenska arhitektura i tehnika

Master akademske studije
MAS Scenska arhitektura i dizajn

Studijski program Scenska arhitektura i dizajn kreiran je tako da kod studenata razvije kreativne sposobnosti i specifične veštine potrebne za koncipiranje, oblikovanje i realizaciju različitih vrsta scenskog prostora; kreaciju , razradu i realizaciju samostalnih i zajedničkih umetničkih dela u oblasti scenskog dizajna; tehničku produkciju, realizaciju i promociju scenskog prostora, scenske opreme i scenskih događaja. Po završetku studijskog programa, studenti stiču visok nivo kompetencije u oblasti scenske arhitekture i dizajna, sposobnost umetničkog delovanja u oblasti dizajna scenskog prostora i scenskih događaja, poznavanje tehničke produkcije, promocije i menadžmenta scenskih događaja.

Program je namenjen umetnicima i stručnjacima iz različitih oblasti – arhitektima, scenografima, kostimografima, dizajnerima svetla i zvuka, likovnim i primenjenim umetnicima, grafičkim, industrijskim i veb dizajnerima, rediteljima, glumcima i producentima, menadžerima u kulturi i umetnosti, dramaturzima i dramskim piscima. Takođe , program se obraća i studentima koji su stekli diplomu na ostalim departmanima Fakulteta tehničkih nauka, a imaju želju, interesovanje i kompetencije da se dalje razvijaju u oblasti scenske arhitekture i dizajna. Za upis na master akademske studije na studijskom programu Scenska arhitektura i dizajn mogu da konkurišu kandidati koji su prethodno završili diplomske akademske studije na nekom od studijskih programa na Fakultetu tehničkih nauka, ili na nekom od fakulteta umetničkog, tehničkog ili društvenog usmerenja u zemlji ili inostranstvu, sa najmanje 240 ESPB.

Studijski program predstavlja spoj različitih umetničkih oblasti, a tokom studija moguće je ostvariti usmerenje ka umetničkim praksama scenskog dizajna i/ili ka dizajnu scenskog prostora i scenskih događaja. Studije traju jednu godinu (2 semestra), tokom kojih studenti stiču 60 ESPB i akademsko zvanje Master umetnik scenskog dizajna.

 

Za više informacija posetiti stranicu: MAS SCENSKA ARHITEKTURA I DIZAJN


Rukovodilac studijskog programa | Scenska arhitektura i dizajn
dr Radivoje Dinulović
Redovni profesor iz polja umetnosti

Kontakt:
+ 381 21  485-2643
r.dinulovic@uns.ac.rs

RD
MAS Scenska arhitektura i tehnika

Studijski program Scenska arhitektura i tehnika kreiran je tako da kod studenata razvije stvaralačke sposobnosti i specifična znanja potrebna za projektovanje, tehničku razradu i realizaciju kompleksnih scenskih prostora i scenskih događaja; koncipiranje , artikulaciju i realizaciju scenske opreme spektakla; kao i koncipiranje, razradu i realizaciju samostalnih i zajedničkih projekata iz oblasti scenske arhitekture, tehnike i tehnologije. Po završetku studijskog programa, studenti stiču visok nivo kompetencije u projektovanju, korišćenju i predstavljanju scenskog prostora i scenskih događaja, kao i suvereno poznavanje tehničke produkcije, promocije i menadžmenta scenskih događaja.

Program je namenjen profesionalcima iz različitih oblasti, a pre svega oblasti scenske arhitekture, tehnike i tehnologije, koji imaju želju da se dalje profesionalno usavršavaju u domenu projektovanja i realizacije objekata i prostora spektakla. Za upis na master akademske studije na studijskom programu Scenska arhitektura i tehnika mogu da konkurišu kandidati koji su prethodno završili diplomske akademske studije na nekom od studijskih programa na Fakultetu tehničkih nauka, ili na nekom od fakulteta tehničkog usmerenja u zemlji ili inostranstvu, sa najmanje 240 ESPB.

Studijski program predstavlja spoj inženjerskih i umetničkih oblasti, a tokom studija moguće je ostvariti usmerenje ka scenskoj arhitekturi i tehnologiji i/ili ka tehničkoj produkciji scenskih događaja. Studije traju jednu godinu (2 semestra), tokom kojih studenti stiču 60 ESPB i akademsko zvanje Master inženjer scenske arhitekture i tehnike.

Za više informacija posetiti stranicu: MAS SCENSKA ARHITEKTURA I TEHNIKA

Rukovodilac studijskog programa | Scenska arhitektura i tehnika
dr Romana Bošković-Živanović
Vanredni profesor iz polja umetnosti

Kontakt:
+ 381 21  485 2643
romana.boskovic@uns.ac.rs

RB